Twintig jaar Pokémon (2024)

Systeem: Nintendo 3DS Releasedatum: 23-11-2016

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

Speciale demo downloaden

Twintig jaar Pokémon (2)

Je kunt de demo ook direct op je Nintendo 3DS-systeem downloaden door de QR Code hiernaast te scannen met de camera's van je systeem. Je gaat dan rechtstreeks naar de downloadpagina in de Nintendo eShop.

Een nieuw Pokémon-avontuur

Abonneer je op op

YouTube

In Pokémon Sun en Pokémon Moon voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen vind je een nieuwe wereld, nieuwe Pokémon en nieuwe avonturen!

Twintig jaar Pokémon (3)

Pokémon Sun en Pokémon Moon spelen zich af op een tropische archipel die bestaat uit vier eilanden vol natuurschoon en kunstmatig aangelegd eiland. De regio Alola is een welbekend vakantieoord dat bezocht wordt door toeristen uit de hele wereld.

Alola wordt omgeven door de zee en bezit een gevarieerd ecosysteem dat bestaat uit inheemse Pokémon en Pokémon die onlangs uit andere regio’s naar Alola gekomen zijn. In Alola onderhouden mensen en Pokémon nauwe banden met elkaar en er heeft zich een cultuur ontwikkeld die van die in andere regio’s verschilt.

Pokémon Bank

Met Pokémon Bank kun je de Pokémon die je in de Nintendo 3DS Virtual Console-versies van Pokémon Red Version, Pokémon Blue Version en Pokémon Yellow Version: Special Pikachu Edition hebt gevangen, overdragen naar jouw exemplaar van Pokémon Sun of Pokémon Moon. Op die manier kun je ook Pokémon uit Pokémon Omega Ruby, Pokémon Alpha Sapphire, Pokémon X en Pokémon Y in Pokémon Sun en Pokémon Moon gebruiken.

Ga voor meer informatie naar de Pokémon Bank-website.

Pokémon Sun en Pokémon Moon zijn de eerste games in de Pokémon-serie die je in negen verschillende talen kunt spelen. Naast Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Koreaans en Spaans kunnen spelers het avontuur nu ook beleven in traditioneel en vereenvoudigd Chinees.

Speciale demo nu verkrijgbaar!

De speciale demo van Pokémon Sun en Pokémon Moon kun je nu direct downloaden in de Nintendo eShop* of via de officiële website van Nintendo.** In de speciale demo kunnen spelers kennismaken met de regio Alola. In de demo vind je Ash-Greninja, de Pokémon die aan de zijde van de held Ash verschijnt in de tv-animatieserie Pokémon the Series: XYZ.

Spelers kunnen hun Ash-Greninja overdragen vanuit de speciale demoversie naar de volledige versie van Pokémon Sun of Pokémon Moon.

*Hiervoor heb je een draadloze internetverbinding nodig. Ook moet je een Nintendo Network ID koppelen en akkoord gaan met de Nintendo Network-overeenkomst en het privacybeleid.

**Om downloadgames te kopen of demo's te downloaden in de Nintendo eShop op de officiële website heb je een Nintendo-account nodig die is gekoppeld aan een Nintendo Network ID. Ook moet je de Nintendo eShop al eens hebben bezocht op het systeem waarop je de gekochte game wilt downloaden. Om games automatisch te downloaden moet op je systeem de nieuwste update zijn uitgevoerd en moet het systeem met het internet zijn verbonden. Zorg ervoor dat de functie voor automatisch downloaden ingeschakeld is en dat er voldoende ruimte vrij is om het downloaden te voltooien. Ga voor meer informatie naar Klantenservice. Wanneer je games aanschaft of demo's downloadt op de Nintendo-website, wordt dit via de Nintendo eShop verwerkt.

Als je op zoek bent naar gedetailleerde informatie over dit Pokémon-avontuur, lees dan onze brochure.

Brochure (PDF, 7960 kB)

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.

Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe AG. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe AG en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Opmerking: je kunt het 3D-effect van de Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL alleen waarnemen op het systeem zelf. De weergave op de Nintendo 2DS en New Nintendo 2DS XL is in 2D. Alle schermafbeeldingen en video's op deze site zijn genomen in de 2D-stand.

Voor het downloaden van demo's in de Nintendo eShop moet je een Nintendo Network ID koppelen. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

© 2016 Pokémon. © 1995–2016 Nintendo/Creatures Inc./GAME FREAK inc. Pokémon, Pokémon character names and Nintendo 3DS are trademarks of Nintendo.

Pokémon

Drie nieuwe Pokémon om mee te beginnen

Geheel volgens de traditie van eerdere games in de Pokémon-serie kunnen spelers aan het begin van hun avontuur uit drie speciale Pokémon kiezen. In Pokémon Sun en Pokémon Moon kunnen spelers kiezen uit de onlangs ontdekte Pokémon van het type Grass en Flying, namelijk Rowlet, Fire-type Litten en Water-type Popplio.

Het is voor een Pokémon Trainer van vitaal belang om de Pokémon-types te leren kennen en om te weten hoe ze tegen elkaar zijn opgewassen in de strijd. Het Grass-type Pokémon is sterk tegen Water-typen, maar weer zwak tegen Fire-typen. Fire-type Pokémon zijn sterk tegen Grass-typen, en zwak tegen Water-typen. En Water-type Pokémon zijn sterk tegen Fire-typen, maar zwak tegen Grass-typen.

Maak kennis met de drie nieuwe Starter Pokémon die Trainers zullen vergezellen op hun avonturen!

Twintig jaar Pokémon (4)

Naam: Rowlet

Categorie: Grass Quill Pokémon

Hoogte: 0,3 m

Gewicht: 1,5 kg

Type: Grass/Flying

Startaanval: Leafa*ge

De eerste van je mogelijke partners is de zeer flexibele Grass Quill Pokémon, Rowlet. Deze Pokémon kan heel stil door de lucht vliegen en zijn tegenstander verrassen zonder opgemerkt te worden. Hij kan zijn tegenstanders aanvallen door krachtig te schoppen en hij kan ook op een afstand de aanval openen met zijn vlijmscherpe bladeren die deel uitmaken van zijn veren. Rowlet kan zijn omgeving overzien en zijn nek bijna 180 graden omdraaien, zodat hij achter zichzelf kan kijken. Tijdens gevechten kan Rowlet zijn hoofd draaien om instructies van zijn Trainer af te wachten.

Twintig jaar Pokémon (5)

Naam: Litten

Categorie: Fire Cat Pokémon

Hoogte: 0,4 m

Gewicht: 4,3 kg

Type: Fire

Startaanval: Ember

De kalme Fire Cat Pokémon Litten is de volgende keuze voor een Starter Pokémon. De vacht van Litten is doordrenkt met olie en is ongelooflijk brandbaar. Hij likt zijn vacht voortdurend schoon en maakt van zijn losse haren ballen. Hij steekt deze ballen in brand om ze te gebruiken voor vuurbalaanvallen. Als Litten in de rui is, werpt hij zijn hele vacht in een grandioze vuurbal af.

Twintig jaar Pokémon (6)

Naam: Popplio

Categorie: Sea Lion Pokémon

Hoogte: 0,4 m

Gewicht: 7,5 kg

Type: Water

Startaanval: Water Gun

De derde mogelijkheid is de acrobatische Sea Lion Pokémon, Popplio. Popplio kan via zijn neus ballonnen gevuld met water maken en hiermee diverse strategieën en aanvallen tijdens gevechten uitvoeren. Deze Pokémon kan zich beter in het water bewegen dan op het droge en kan met een snelheid van meer dan 40 km/h zwemmen. Op het droge benut hij de elasticiteit van de ballonnen om sprongen en acrobatische stunts uit te voeren.

Legendarische Pokémon

De twee Legendarische Pokémon die op de verpakking van Pokémon Sun en Pokémon Moon staan, spelen een cruciale rol in het verhaal.

Twintig jaar Pokémon (7)

Naam: Solgaleo

Categorie: Sunne Pokémon

Hoogte: 3,4 m

Gewicht: 230,0 kg

Type: Psychic/Steel

Ability: Full Metal Body

Sinds de oudheid wordt Solgaleo geëerd als afgezant van de zon is en wordt naar hem eerbiedig verwezen als "het beest dat de zon opvreet." Het lichaam van Solgaleo bezit een grote hoeveelheid energie en straalt licht uit als hij actief is. Hij heeft golvende manen die opmerkelijk veel gelijkenis vertonen met de zon. Zijn typerende zet is Sunsteel Strike, een aanval waarmee een tegenstander te lijf wordt gegaan met de kracht van een meteoor, ongeacht de Ability van het doel. De Ability van Solgaleo is Full Metal Body, een nieuwe Ability die niet eerder voorkwam bij Pokémon. Met de Ability Full Metal Body worden de statistieken niet aangetast door de effecten van de zetten of Ability van de tegenstander.

Twintig jaar Pokémon (8)

Naam: Lunala

Categorie: Moone Pokémon

Hoogte: 4,0 m

Gewicht: 120,0 kg

Type: Psychic/Ghost

Ability: Shadow Shield

Sinds de oudheid wordt Lunala geëerd als de afgezant van de maan. Naar Lunala wordt eerbiedig verwezen als "het beest dat de maan oproept." Hij neemt voortdurend licht in zich op en zet dit om in energie. Als hij zijn vleugels uitspreidt om het omgevingslicht in zich op te nemen, glinstert hij als een halve maan en vormt hij zo een prachtige nachtelijke hemel. De typerende aanval Moongeist Beam van Lunala ontsteekt een vervaarlijke lichtstraal die geen rekening houdt met de Ability van het doel. De Ability van Lunala is Shadow Field, een nieuwe Ability die niet eerder voorkwam bij Pokémon. Met de Ability Shadow Shield loopt een Pokémon minder schade op bij een aanval als de Pokémon al zijn HP heeft.

Pokémon die zich hebben aangepast aan de regio Alola

Sommige Pokémon hebben zich aangepast aan het klimaat in de regio Alola en hebben daar andere vormen aangenomen dan hun soortgenoten in andere regio's. Deze Pokémon die oorspronkelijk uit andere regio's komen, gedijen ook in de regio Alola en leven net zoals inheemse Pokémon. Het uiterlijk, type en de manier van leven van deze regionale varianten kan ook verschillen van hun soortgenoten elders ter wereld.

Hier zie je een paar voorbeelden!

Alolan Vulpix

Alolan Raticate

Alolan Raichu

Alolan Meowth

Personages

Twintig jaar Pokémon (13)

De populaire functie om personages aan te kunnen passen keert terug in Pokémon Sun en Pokémon Moon. Personaliseer de kleding, het kapsel en kleur van de ogen van je personage tijdens je avontuur in de regio Alola. Nu kun je zelf de kleur van je kleding veranderen zodat je eruit kunt zien zoals jij dat wilt bij het beleven van je avonturen.

Maak kennis met een paar personages die je tegenkomt op je avontuur!

Twintig jaar Pokémon (14)

Professor Kukui is de Pokémon-professor in de Alola-regio. De professor doet bevlogen onderzoek naar de moves van de Pokémon en wordt soms rechtstreeks getroffen door Pokémon. Professor Kukui draagt een witte laboratoriumjas en heeft een unieke eigen stijl.

Twintig jaar Pokémon (15)

Lillie is een mysterieus meisje dat de professor assisteert. Het jonge meisje heeft ongeveer dezelfde leeftijd als het personage van de speler en is de assistente van professor Kukui. Ze houdt er helemaal niet zo van om Pokémon te laten vechten, maar leest veel liever boeken, en daar heeft ze er heel veel van. Lillie speelt een belangrijke rol in het verhaal van Pokémon Sun en Pokémon Moon.

Twintig jaar Pokémon (16)

Hau is een jongen die gek is op Pokémon en een grote eetlust heeft. Hij heeft dezelfde leeftijd als het personage van de speler. Hau wordt een van de eerste vrienden van de hoofdpersoon. Hij is gek op malasadas, een bekende lekkernij in de regio Alola, en hij is altijd op zoek naar winkels met malasada. Hau is een jongen met een gouden hart die echt gek is op Pokémon.

Twintig jaar Pokémon (17)

Een bende schurken die bekendstaat als Team Skull, veroorzaakt in de regio Alola een hoop overlast. Ze stelen andermans Pokémon, maken een zooitje van de locaties voor de proeven en begaan lachend allerlei misdaden.

De Aether Foundation is een organisatie die actief is in de regio Alola en diverse onderzoeksprojecten uitvoert. De leden van deze organisatie verblijven op Aether Paradise, een kunstmatig aangelegd eiland. Ze streven ernaar om onderdak te bieden aan en te zorgen voor Pokémon die gewond zijn geraakt.

Twintig jaar Pokémon (18)

Elke beproeving heeft een aanvoerder. Ze geven instructies over de uitvoering ervan. Alle aanvoerders zijn Trainers die de beproevingen in hun eigen Island Challenge een aantal jaar eerder hebben doorstaan.

Twintig jaar Pokémon (19)

Twintig jaar Pokémon (20)

Elk van de vier eilanden heeft een leider, de zogeheten kahuna, die de leiding over het eiland heeft. De kahuna’s worden gekozen door Pokémon die als beschermgoden bekendstaan. Ook deze worden op elk eiland aangetroffen.

Gameplay

Beproevingen

Tot de unieke cultuur van Alola behoort de zogenaamde Island Challenge, een avontuurlijke rite waarbij deelnemers elk van de vier eilanden moeten verkennen. Om de Island Challenge succesvol te doorstaan moeten jonge deelnemers meedoen aan de beproevingen op elk van de vier eilanden. Deze beproevingen hebben meer om het lijf dan vechten met Pokémon. Om zich te bewijzen moeten deelnemers soms bepaalde voorwerpen vinden of hun kennis op de proef stellen.

Twintig jaar Pokémon (21)

Aan het eind van elke proef komen de spelers een sterke, zogeheten Totem Pokémon tegen. Een Totem Pokémon is veel groter dan zijn soortgenoten en zijn lichaam is gehuld in een speciaal aura. Wanneer Totem Pokémon vechten, roepen ze vriendschappelijke Pokémon op om hen te helpen. Met de steun van deze bondgenoten worden de Totem Pokémon nog sterker. Het lijkt erop dat ook andere Pokémon bondgenoten soms om hulp vragen...

De laatste proef op elk eiland heet de Grand Trial. Dit is een Pokémon-gevecht tegen de kahuna die de leiding over het eiland heeft. Spelers die de Grand Trial doorstaan, hebben officieel alle proeven van het eiland met succes afgelegd en kunnen doorgaan naar het volgende eiland.

Dag en nacht

De twee werelden van Pokémon Sun en Pokémon Moon hebben een tijdsverschil van twaalf uur en zijn gekoppeld aan de werkelijke tijd. Pokémon Sun werkt op dezelfde tijd als je Nintendo 3DS-systeem, maar de tijd in de wereld van Pokémon Moon is twaalf uur verschoven. Sommige Totem Pokémon die in de proeven in de game verschijnen, verschillen ook in elke versie. In de regio Alola kunnen de Pokémon die je misschien tegenkomt op dezelfde route verschillen tussen dag en nacht en dus hebben spelers door dit tijdsverschil afhankelijk van de gekozen gameversie een geheel andere spelbeleving.

Twintig jaar Pokémon (22)

Poké Ride

In de regio Alola helpen bepaalde Pokémon mensen plaatsen te bereiken waar ze op eigen kracht nooit zouden kunnen komen. Dit reizen op Ride Pokémon is typisch voor de regio Alola, waar mensen en Pokémon hele nauwe banden hebben. Deze Pokémon sluiten zich niet aan bij het team van een speler, maar ze kunnen op elk gewenst moment te hulp geroepen worden.

Z-aanvallen

Z-aanvallen vormen een nieuw element dat voor het eerst te zien is in de gevechten in Pokémon Sun en Pokémon Moon. Z-aanvallen zijn krachtige aanvallen die slechts één keer per gevecht gebruikt kunnen worden. Wanneer de wensen van de Trainer en Pokémon samenvallen en beide tegelijkertijd hun volledige kracht inzetten, resulteert dat in de enorme slagkracht van een Z-aanval. Alle Pokémon kunnen tijdens een gevecht Z-aanvallen gebruiken.

Twintig jaar Pokémon (23)

Rotom Pokédex

De Pokédex is een handige tool die informatie opslaat over de Pokémon die spelers zien en vangen tijdens hun avontuur. In Pokémon Sun en Pokémon Moon biedt professor Kukui een speciale Pokédex aan die bekend is als de Rotom Pokédex. Het wordt bewoond door Rotom, een Pokémon die de kracht heeft om in diverse elektronische apparaten te huizen. De Rotom Pokédex doet nog veel meer dan alleen maar Pokémon-informatie op te slaan. Hij heeft een eigen persoonlijkheid. Niet alleen worden de huidige locatie en de volgende bestemming van de speler getoond, Rotom Pokédex adviseert ook waar je nog naartoe moet, gebaseerd op de gesprekken die spelers met andere personages hebben.

In Pokémon Sun en Pokémon Moon zit een QR-scannerfunctie waarmee spelers informatie kunnen zien over Pokémon als ze QR Code-afbeeldingen scannen. Door speciale QR Code-afbeeldingen te scannen kunnen fans Pokémon uit de regio Alola registreren in hun Pokédex en zodoende te weten komen waar ze leven. Als ze de QR Code scannen voor een Pokémon die nog niet gevangen is, kunnen spelers zijn leefomgeving controleren en doorzoeken.

Twintig jaar Pokémon (24)

Poké Finder

Een gloednieuwe functie genaamd de Poké Finder maakt zijn debuut in Pokémon Sun en Pokémon Moon. Met deze functie kunnen spelers foto's maken van de Pokémon die ze vinden. Deze wordt geladen in de Rotom Dex en bij toepassing in bepaalde fotospots in de regio Alola kun je foto's maken van Pokémon. De foto's die je maakt worden geëvalueerd, en naarmate je foto's beter worden, worden er meer functies beschikbaar zoals de mogelijkheid om in te zoomen.

Pokémon Refresh

Met de Pokémon Refresh-functie kun je jouw Pokémon verzorgen. Na een gevecht kunnen Pokémon er soms verfomfaaid en vuil uitzien. Met Pokémon Refresh kun je ze schoonmaken, verzorgen, Poké Beans voeren en zelfs statuscondities, zoals vergiftiging en verlammingen die ze hebben opgelopen tijdens de strijd, genezen. Pokémon die zijn verzorgd in Pokémon Refresh kunnen zich sterk aan je gaan hechten en zullen voor je door het vuur gaan in de strijd. Dit betekent dat ze soms aanvallen van vijandige Pokémon kunnen verhinderen of blijven doorgaan tot ze op het punt staan te bezwijken. Verzorg al je Pokémon goed in Pokémon Refresh, en ze zullen prima bondgenoten worden voor je avontuur.

Een nieuw soort gevecht: Battle Royal

In een Battle Royal moeten vier trainers het tegen elkaar opnemen. De regels zijn eenvoudig. Iedere trainer kiest drie Pokémon en laat één Pokémon tegelijk vechten. Het gevecht is voorbij aan het eind van een beurt wanneer alle Pokémon van een trainer het bewustzijn hebben verloren. De winnaar wordt bepaald aan de hand van het aantal verslagen Pokémon en het aantal Pokémon dat iedere trainer nog heeft.

Twintig jaar Pokémon (25)

Festival Plaza

In Pokémon Sun en Pokémon Moon zijn communicatiefuncties bij elkaar gebracht in de nieuwe Festival Plaza. Spelers kunnen andere spelers in hun buurt zien of met andere spelers samenspelen via diverse communicatiefuncties om te vechten of te ruilen. Door met personen te praten en te luisteren naar hun verzoeken in Festival Plaza, kunnen spelers festivalmunten ontvangen. Er zijn allerlei te gekke winkels waar je festivalmunten kunt besteden zoals verfhuizen, winkels met snuisterijen (waar zeldzame voorwerpen worden verkocht) en zelfs springkastelen waarin Pokémon kunnen trainen. Naarmate spelers meer festivalmunten verzamelen, stijgt hun niveau in Festival Plaza, waardoor ze beloningen krijgen en er meer activiteiten beschikbaar worden. Spelers krijgen zelfs de mogelijkheid om missies te leiden, waar meerdere spelers kunnen samenwerken om te proberen om een gezamenlijke opdracht te voltooien.

Categorieën

RPG

Spelers

1 - 4

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

Game Freak

Functies

Demo beschikbaar

Leeftijdsclassificatie

  • Geweld

Downloadversie (Nintendo 3DS)

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

23-11-2016

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Talen

Japans, Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Chinees

Downloadgrootte

24558 blokken

Zo download je deze software

Nintendo 3DS Game Card

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

23-11-2016

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans

Twintig jaar Pokémon (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 5652

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.